top of page

Sanne als Ondernemer


Even een persoonlijk verhaal, want mijn leven is zomaar eventjes helemaal aan het veranderen. Daar wil ik toch ook wel het een en ander over delen. Want terwijl ik de reis van mijn leven aan het maken ben - jawel, zo voelt het écht -, ga ik daarnaast ook door een enorm transformatieproces, en dat is echt wel spannend. Eigenlijk voelt het als een wilde rivier waar ik ingestapt ben. Met aan de ene kant nieuwe inzichten, ervaringen, situaties en informatie die in een sneltempo op mij afkomen. En aan de andere kant allemaal oude stukken van mezelf die voorbij komen gevlogen - soms rakelings langs mijn gezicht. Ik bevind me ergens in het midden, balancerend, terwijl ik vooruit blijf gaan, terwijl ik bewust alle uitdagingen voorbij laat


razen. Met een open hart vooruit, en een open blik in mezelf, en naar mijn omgeving. Hier hoor ik thuis, voel ik. Terwijl mijn oude delen zich te ruste leggen op de zachte aarde, rijzen de nieuwe stukken op. Dit is de bedoeling, dat voel ik.


Het ondernemerschap is voor mij niet gewoon een middel, om het een of ander te bereiken. Het is een reis, een proces en een dienstbaarheid. In de eerste plaats naar mezelf toe, want eindelijk kan ik in de wereld zetten wat ik al zo lang in me draag. En bij uitbreiding naar de wereld toe. Vanbinnen voelde ik me volbracht in een belangrijk en diepgaand proces. In het ontdekken wie ik was, hoe ik voelde en hoe mijn systeem werkte. Dat kan ik nu vormgeven in de wereld. Deze onderneming voelt voor mij dus letterlijk als een verlengstuk van mezelf, net als een baby die je op de wereld zet. Een stuk wijsheid die uit mezelf haar weg naar buiten heeft gevonden nu. Een leven dat eerst heel veilig en geborgen in mezelf voelde, en dat ik nu buiten mezelf opnieuw mag leren kennen, met vallen en opstaan. Wat haar talenten zijn, hoe ze spreekt, welke vrienden ze maakt. Ik aanschouw en beleef het tegelijkertijd, want ik ben en blijf beide.


Dus ik weet niet wat er nog allemaal op me af gaat komen, maar dan weet ik: dit is nu eenmaal wat het leven is. En wat ik vooral weet is dat dit mijn leven is. En dat mijn hart en ziel meereizen in alles wat ik doe. Meer nog, zij vertellen mij precies wat ik mag doen, op elk moment. Waar ik naartoe ga en wat de uitkomst daarvan gaat zijn, mag ik dan even loslaten. Geen plaats voor controle dus, maar gewoon meedrijven met de stroom. Buiten mijn comfortzone, maar zó wat ik nodig heb en wie ik ten diepste ben. Het gevoel gedragen te worden, mijn eigen ritme volgen, wijdse dromen verwezenlijken, en het mogen vallen, om daarna weer op te staan. Mijn onzekerheden tegenkomen, maar dan toch moedig blijven doorstappen. En soms gewoon ook even diepe rust. Niks doen, maar gewoon zijn. Het mag allemaal. Het is allemaal nodig. Het hoort er allemaal bij.


Dit ben ik als ziel, met alles wat ik van binnen uit te delen heb. En dit ben ik even goed als mens, met mijn onzekerheden, mijn verlangens en mijn noden. Het is het hele pakket. En het is allemaal even belangrijk. En het allerbelangrijkste is vooral dat ze elkaar nu gevonden hebben, en dat we hand in hand kunnen lopen. Vanuit twee werelden, de zielenwereld en de mensenwereld. Lerend van elkaar en vooral ook versterkend voor elkaar. En dat gebeurt allemaal in mij, terwijl ik precies dat in de wereld zet. Jezelf op je eigen middenpad brengen, samen met alle aspecten van jou. Alle stukjes samenbrengen, terug naar jou. Ik ben het aan het creëren, in de realiteit. Ik leer hoe ik het kan verwoorden en verwezenlijken. Dat is mijn missie. Eentje waar mijn hart heel blij van wordt. En dan weet ik dat ik op het enige juiste pad zit: mijn pad.


Text: Sanne

Picture: Sanne

0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page