top of page

Mijn slechtste voornemens voor 2024


Ik besloot een tijdje geleden dat ik de deur open zou zetten naar alles waar ik een oordeel op had. Niet zomaar een oordeel: een dik vet oordeel. Gedrag dat ik afkeurde, principes die ik veroordeelde en perspectieven die ik buiten spel zette. Er was namelijk iets in mij dat heel nieuwsgierig was naar die verborgen gebieden, en dat besefte ik toen pas. Buiten de lijntjes durven kleuren. Grenzen openbreken. Ongelimiteerd zijn. Mogen ontdekken en experimenteren. En daardoor geen fouten kunnen maken. Slecht “durven” te zijn. Want wat is “slecht” en wie heeft ooit bepaald wat dat betekent? Wat ik als “slecht” in mezelf beoordeelde is voor een ander waarschijnlijk nog braaf. Alhoewel… En net dat doet er niet toe. Ongelimiteerd mezelf zijn in alle aspecten, in alle mogelijke kleuren en vormen. De zwarte, de witte en ook de fluo roze.


Ik kies er dus bewust voor om mijn strengheid aan de kant te zetten en ten volle te gaan voor mijn “donkere”, “duistere” kanten, met andere woorden: om ten volle te leven, over alle grenzen heen. Uitbreken. Want wat heb ik te verliezen? Ik heb mezelf ooit al verloren aan het aanpassen, ja knikken, inschikken, voldoen aan, passen in, klein maken,… Ik heb alleen maar te winnen, en ben dus volop aan het ontdekken wat ik ooit tot “donker” en “duister” in mezelf veroordeeld heb, want daarin zit de meeste rijkdom, en die ga ik in 2024 verder ontginnen. Hoe leuk en spannend is dat?


Enkele van mijn ”allerslechtste” voornemens op een rijtje:


Ik kies voor meer “EGOÏSME”, ofwel zelfliefde over alle grenzen heen. Ik zeg wat ik voel en vind in alle omstandigheden en neem mijn plek in. Ik bepaal WAT IK WIL en WAT IK NIET WIL en leef volgens mijn eigen regels.


Ik kies voor meer “SEKS”, ofwel, ik verken mijn eerdere oordeel op “LUST”. Lust voor eten, genot en fysieke nabijheid, ofwel alles wat met het lichaam en haar verlangens te maken heeft wordt niet meer aan de kant geschoven. Alles mag ten volle MET SMAAK verorberd worden. Wie weet ontwikkeling ik wel een VERSLAVING?


Ik kies voor meer “HEBZUCHT”, want er zijn dingen die ik echt wel heel leuk vind, zoals mooie reizen, nieuwe avonturen en spannende spullen. Na een periode van leerrijke maar overdreven dankbaarheid wil ik nu vooral veel HEBBEN. En daarin zit het vooral mezelf durven GUNNEN. Wie weet ben ik wel GELDBELUST? Of is het LEVENSBELUST?


Ik kies voor meer “ONBESCHOFTHEID”, want al die ongeschreven, complexe regels creëren chaos in mijn hoofd. Als ik iets te zeggen heb dan zeg ik het. Als ik iets wil doen dan doe ik het. En hoe ik dan door anderen bekeken word is onbelangrijk. Geen schaamte. Geen schuld. Gewoon MENS ZIJN.


Ik kies voor meer “OORDEEL”. Zolang ik me kan herinneren was ik oordeelloos, begripvol en daarmee ook grenzeloos - in de meeste gevallen ten koste van mezelf. Ik kies er dus steeds meer voor om te mogen oordelen, “BOTSEN”, en zo mijn plek in te nemen. Zonder plek besta je niet “echt”. Als ik verliefd op je ben, zal ik het zeggen. Als ik je een vuil, vervelend ding vind ook. Dat is pas LIEFDE.


Ik kies voor meer “NAAKTHEID”, in de breedste zin van het woord. Fysiek, emotioneel, mentaal en spiritueel. Een open boek. Want zo ben ik van oorsprong. Mezelf comfortabel voelen in mijn eigen lichaam. Geen taboes. Vanuit openheid, puurheid, kwetsbaarheid en in alle vrijheid MEZELF ZIJN.


Ik kies voor meer “TRAAGHEID” - jawel, ook een van de hoofdzonden blijkbaar. Ik functioneer het best en voel me het meest vitaal als ik alles op mijn eigen ritme en tempo kan doen. Dan stroomt mijn inspiratie en creativiteit vanzelf. Dan KIES IK ZELF wanneer het sneller mag gaan, en daar gaat het om. Dat ik AAN HET STUUR van mijn leven zit. En dat ik een LUIE DOOS mag zijn als ik daar zin in heb.


… mijn lijstje van slechte voornemens breidt zich uit. Als dat geen GEWELDIG GOED voornemen is. Dus voel je vrij om mij te INSPIREREN!


Of heb je voor jezelf misschien ook een goed “slecht” voornemen? Ik lees het graag.


Liefs,

& Happy

happy

New Year!


Sanne

Pictures: Sanne en Reneetje

0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page